Naïma Lafrarchi

Naïma LafrarchiNaïma Lafrarchi is houder van een Licentiaat Rechten en Master in de Onderwijskunde. Ze heeft daarnaast de lerarenopleiding met optievak Islam behaald. Ze was bijna 10 jaar leermeester in het secundair onderwijs. De laatste jaren is ze verbonden aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Campus Schaarbeek – Odisee als projectmedewerker en onderzoekster. Zij voert onderzoek uit naar de relatie tussen ‘levensbeschouwing en opvoedidealen bij Vlaamse moslim ouders en jongeren’. Eind 2015 verscheen een boek ‘Jong met een hart voor familie’ waarin een hoofdstuk opgenomen is met de interviews van de Vlaamse moslim jongeren. In 2016 verschijnt een boek voor ‘beroeps- en gezinsondersteunders’, waarin een aantal kaders en handvaten worden aangereikt voor wie in zijn beroepspraktijk een divers levensbeschouwelijk cliënteel heeft. Daarnaast is zij verbonden aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven als praktijklector in de masteropleiding waar zij een aantal vakken doceert. Ze bereidt een doctoraal onderzoek voor rond islamitisch godsdienstonderwijs in Vlaanderen. Ze wordt gevraagd door organisaties en (lokale) overheden om vormingen, lezingen, workshops, … te geven.

Share Button